Panduan Ziarah Walisongo Lengkap Bacaan bacaan dan Doa

Panduan Ziarah Walisongo Lengkap Bacaan bacaan dan Doa



Setelah rute perjalana , kami coba bantu saudara saudara kami seiman , untuk mempelajari adab adab , tatacara berziarah ke maqom waliyulloh, ini bacaan yang sering dikumandangkan oleh ghoid ghoid atau bahasa lain dari pemandu ziarah

Panduan Ziarah Walisongo Lengkap Bacaan bacaan dan Doa khusus untuk ziarah kubur termasuk didalamnya waliyulloh atau ahli kubur keluarga dan siapa saja kaum muslimin dan muslimat

silahkan disimak atau langsung praktekan Panduan Ziarah Walisongo Lengkap Bacaan bacaan dan Doa ini ditempat berziarah

KAEFIYAT ZIAROH KA AHLI KUBUR

1.     Kedah beresih salira sareng anggoan tina kokotor/najis
2.     Kedah kagungan Wudlu
3.     Angkat ziaroh niat karena Alloh ,Ulah aya manah kasisi pagigiran tegesna Ikhlas sareng percaya kana karomah anu dipaparinken ku alloh ka para wali
4.     Dimana dongkap kana panto maqom ngalengkah kedah sampean tengen tipayun,teras maos
السلام عليكم يادار قوم مؤمنن وانتم لنا سلفون ونحن لكم تبعن ووانا انشاء الله بكم لاحقون
5.     Linggih sila sing rekep dipayunenana/ ti palih sirahna sabari lungguh ampun kudu gede kaera jeung kudu aya adab tata kahurmatanana ulah cologog colodor kudu sepertos araya didunya wae
6.     Uluk salam





7.     Unjukan kanu di ziarohan ku urang ku sunda bae,teu kenging tarik  tarik teuing supados kadangu kusorangan wae atawa ku hate , bahasa kalimahna
السّلام عليكم ياحضرة المكرّم يا شيخ...............ورحمة الله وبركاته
Ø Abdi seja nyanggakeun ziaroh mugi katampi sareng ka angken oge nyuhunkeun di hapunten tina sadayana kalelepatan abdi sareung tina kirang ngakhidmahna,kirang tina hurmatna tegesna heunteu tiasa najalankeun Haqna dina adab tatakrama ziaroh, sareung deui abdi seja tawashul ngadamel lantaran ka Mama ( Syekh anu di ziarohan ) mugi didugikeun ka Gusti nu Maha suci ieu pamaksadan abdi :
v Hoyong di hilangkeun tina sagala karurupet, kasesahan, kasulitan ieu urusan abdi kalawan berkahna karomahna Mama ( Syekh anu di ziarohan )
v Abdi Mugi dipaparin taufiq tur boga elmu anu manfa’at dunya rawuh akherat sareng hoyong tiasa ibadah ngalakonan kana sadayana  parenrahan gusti sareng hoyong tiasa ngajauhan kana sadayana larangan gusti, sareng deui hoyong dipaparin caang hate hapadz kana elmu anu ngarti kana agama
v Abdi hoyong dipasihan pituduh jalan anu bener anu lempeng               nuju kana karidloan gusti tegesna jalan anu berkah ‘afiyah                                dunya akherat  ............. ( sebatkeun pamaksadan urang ) .....  mugi diijabah hasil maksad abdinyuhunkeun fadholna karunia piwelasna gusti nu maha suci , sareng dina karidhoan gusti. Amin. Yarobbal alamin
8.   Maos





9.   Teraskeun kana tawashul atawa tahlilan
10. Diantara Du’a :
بسمالله الرّحمن الرّحيم  الحمد لله ربّالعالمين والصّلاة والسّلام على أشرف الانبياء والمرسلين سيّدينا وحبيبنا وشفيعناونبيّنا وومولنا محمّد وعلى اله واصحابه اجمعين اللّهم بشافعة رسول الله صلّى اللهعليه وسلّم من المسلمين والمسلمات والمؤمنين والمؤمنات ارفع لهم الدّرجات وضعّفلهم الحسنات وكفّرعنهم السّيّأت وادخلنا الجنّة مع الآباء والأمّهات  اللّهم اغفر لهم  وارحمهم وعافهم واعف عنهم اللّهم اجعل وأوصلوتقبّل ثواب ماقرأناه من كلامك القديم وأجر ما تلوناه من كلامك الحكيم وماقلناه منقولنا لااله الاّالله وما سبّحناه من قولنا سبحان الله وبحمده وما صلّينا علىالنّبيّك سيّدنا محمد صلى الله عليه وسلّم فى هذا المجلس هدية واصلة منّا نهديهاونقدّمها الى حضرة سيّدنا ومولنا .....{الشيخ الحاج عبد المحيى}.....وأصوله وفروعهوأزواجه وذرّيّاته واهل بيته والى أرواح جميع الحاضرين فى هذه المقبرة   هدية واصلة بالغة ولحضرته نعمة سابغة رفعةعالية اللّهم شفعه فينا ولجميع الحاضرين والزّائرين  اللّهم بكرامة .....{ كغجغ الشيخ الحاج عبدالمحيى }.......... أسالك أن تثبّت ايماننا واسلامنا وأن تبلّغ مقاصدنا وأن تحصّلمرادنا وأن ترفع همومنا وغمومنا وكروبنا وأن تقضي ديوبذننا يا أرحم الرّاحمين

11.        Saparantos Ngadu’a memeh lungsur ti maqom uluksalam sepertos tadi  lajeung maos ieu :

12.        Saupami tos beres , tutup ku maoskeun kifarat atawa istighfar
13.        Upami maksad kaluar ti maqom dimana dongkap kana panto maqom ngalengkah kedah sampean kiwa tipayun bari maos :
السلام عليكم يادار قوم مؤمنن وانتم لنا سلفون ونحن لكم تبعن ووانا انشاء الله بكم لاحقون

terimakasih telah membaca dan menggunakan Panduan Ziarah Walisongo Lengkap Bacaan bacaan dan Doa ini semoga dapat berkah dan limpahan ridlo alloh swt.Amin

Share this article on:

Komentar Panduan Ziarah Walisongo Lengkap Bacaan bacaan dan Doa